Dissabte 31 d'agost de 2019 a Vallfogona de Ripollès

9h. Taller: Descobrim les plantes del nostre entorn.

A càrrec de Sara Mèndez, divulgadora de l’ús i coneixement de la botànica medicinal.

10h. Inici del Mercat Social.

Durant tot el dia podreu visitar la fira de productores, elaboradores, artesanes i entitats que formen part de l’economia transformadora. L’intercanvi al Mercat Social serà únicament amb el Firatrok que podreu obtenir insitu.

10:30 - 12h. Xerrada: Intercanvi d’experiències d’Escoles Rurals.

Amb l’Escola de Vallfogona de Ripollès, l’Escoleta Riu Sora, l’Aglà de Tortellà i l’AMIPA de Mieres. Moderat per Clara Mestres, professora.

12h - 13:30h. Xerrada: Reptes i sinèrgies entre Món rural i món urbà.

Amb Ivan Miró de la Ciutat Invisible i Anna Maria Capdevila Rulló de les Tres Cadires, moderat per Dani Vilaseca, periodista.

13:30h. Vermut musical.

14h - 15:30h. Dinar popular.

Amanida, arròs amb verdures i fruita. Cal portar plat, got i coberts!

Reserva el teu tiquet a hola@fessrural.cat o el mateix 31 d’agost a Vallfogona.

El preu del dinar és de 8€ / Si no portes el teu plat, got i coberts el preu és de 8,5€.

15:30h - 18:00h. Tallers i xerrades obertes.

Espai obert on proposem a les organitzacions i iniciatives presents al FESSrural intercanviar coneixements i compartir experiències, consulta el programa el mateix 31 al Punt d’Informació del FESSrural.

18h - 19:30h. Xerrada: La nova pagesia a la Garrotxa i al Ripollès: relleu generacional en clau d’ESS.

Amb Bosquerols, Mas Pujol Orra i Ramaderes.cat.

Moderen Ariadna Pomar d’Arran de Terra i Ricard Villanueva de CercleGR.

20h- 24h. Queda't a sopar!

El restaurant cooperatiu La Barricona i Pizzes Lluna Plena ens oferiran sopar a la barra per a tots els gustos!

20h- 24h. Concerts.

20h. ROM, Nu*esia i Resiliència.

I al llarg del dia...

Matí de Jocs Cooperatius.

A càrrec de Suara.

Matí d'Install Party de Programari Lliure.

Porta el teu ordinador i t’ajudem a instal·lar el sistema operatiu GNU/Linux i t’assesorem sobre programari lliure. A càrrec de Jordi Sabaté, de webcoop.

Tarda de Circ!

Intercooperem!

Vallfogona té reptes, entre totes les participants aconseguirem propostes per juntes superar-los! Una activitat participativa dinamitzada per l’organització.

Exposicions:

Exposició: Catalunya, Terra Cooperativa

Aquesta exposició, en la seva versió itinerant, presenta a través d’un recorregut per l’ahir, l’avui i el demà de les pràctiques cooperatives, el cooperativisme i l’economia social com a eines útils i vàlides per la generació d’alternatives a la societat actual, superant la visió del cooperativisme com una pràctica obsoleta del passat.

Organitzada per la Comissió de Memòria Històrica i Prospectiva de la Fundació Roca Galès, el comissariat és a càrrec de Marc Dalmau (La Ciutat Invisible sccl) i d’Antoni Gavaldà (Fundació Roca Galès). El disseny i la producció està realitzada per la cooperativa Tat Lab.

Espai: Centre Cívic.

Exposició: Arran de Terra. Indicadors de Sobirania Alimentària

Saps quants pagesos i pageses hi ha a Catalunya? Coneixes quina és la situació de la dona al món rural? Tens idea de quanta superfície de cultius ecològics hi ha a Catalunya?

L’exposició “Arran de Terra. Indicadors de Sobirania Alimentària” dona a conèixer els resultats d’una recerca realitzada des d’Arran de Terra i Entrepobles, que té l’objectiu de diagnosticar la situació actual del sistema alimentari de Catalunya, des de la perspectiva de la Sobirania Alimentària.

Espai: Sala polivalent de l’Ajuntament.

Exposició: Gustum. Experiència visual

Aquesta proposta d’activitat educativa rep el nom de ‘La Cúpula Gustum’, degut a la seva instal·lació central, un espai inflable i semiesfèric que ofereix al públic una experiència visual immersiva per descobrir zones rurals on s’elaboren molts dels productes bàsics de la nostra dieta.

L’Associació Leader de Ponent, mitjançant el seu projecte Gustum, presenta aquesta activitat amb la qual vol donar a conèixer i posar en valor la producció agroalimentària de l’àmbit rural, els productes que s’hi elaboren, el paisatge que generen i quin impacte té el consum d’aquests en la nostra economia i tradicions.

Espai: Pista coberta.

A més a més: servei de bar, foodtruks i barra de cerveses artesanes amb La Calavera i La Barricona!