ESPAI FÒRUM

De 16 a 17:30 h  // Fòrum
Ruralitzem-nos! Mirades i reptes de l’economia social i solidària des de les ruralitats 

Espai de trobada i debat de tots els projectes que estan treballant per la dinamització del món rural dels països catalans des de l’economia social i solidària. Som molts els projectes que estem treballant arreu de Catalunya per i en el món rural, però no ens coneixem i no estem connectats. Aquest fòrum vol ser l’espai que permeti aquest coneixement i reconeixement, i que sigui embrió d’una intercooperació que permeti alinear mirades, unir esforços i avançar cap a majors impactes. Som-hi!

De 18 a 19:30 h  // Fòrum
Parem màquines! Articulem les lluites de defensa del territori per avançar cap a la transició ecosocial

En les lluites quotidianes contra els macroprojectes que amenacen les nostres vides a les zones rurals, ens falten espais de debat i de reflexió per articular les nostres lluites i imaginar altres futurs i relats més transversals. Amb aquest fòrum ampliarem el focus i vincularem la lluita contra els macroprojectes amb la necessitat d’impulsar una transició ecosocial amb els reptes compartits entre el Nord i el Sud globals i amb les alternatives ja existents en moltes zones rurals. 

Un fòrum per ampliar la mirada, conèixer-nos, teixir vincles i empoderar-nos. Per continuar amb les lluites pel canvi de model amb les bateries carregades de raons!

A càrrec de SOS Vall del Corb.

ESPAI PLAÇA MAJOR

16 h // Visita guiada
Ruta literària del Rector de Vallfogona

A càrrec de l’Associació Vall del Corb.

De 16:30 a 18:30 h // Taller de creació artística
L’stencil com a eina de reivindicació i protesta

Un taller on treballarem la idea i dissenyarem stencils i cartells. També hi podran  intervindre totes les persones participants al festival, en un format més espontani, per “deixar petjada” entre totes.

Per a públic jove i adult.

A càrrec de REM cooperativa.

De 16:30 a 18:30 h // Taller
Estampació amb tècniques naturals

En aquest taller utilitzarem tècniques amb tints i estampació creativa per decorar mocadors de tela, gràcies a elements naturals com fulles, flors i altres.

Per a públic familiar.

A càrrec de La Bicha Creativa.

18:30 h // Visita guiada
Ruta literària del Rector de Vallfogona

A càrrec de l’Associació Vall del Corb.

De 19 a 20 h
Fibres vegetals i la cistelleria: fem una sabonera de vímet!

A partir de l’elaboració d’una sabonera aprendrem una de les tècniques bàsiques de la cistelleria tradicional catalana. Ens introduirem al món de les fibres vegetals a partir del vímet i ens endinsarem en un dels oficis més antics de la humanitat que ens ha permès mantenir un equilibri ecològic amb el nostre entorn.

Per a públic adult.

A càrrec de l’Anna Sínia.

ESPAI CANALLA

De 16 a 19 h // Visita guiada
Espai de jocs per la canalla

Espai de joc lliure, bombolles gegants, pintacares autogestionat, jocs de comerç just de la Coordi, construccions de fusta i estampacions amb productes vegetals. Espai acompanyat per monitores.

A càrrec de Quàlia Cooperativa.

ESPAI DEGUSTACIÓ I MERCAT ECOSOCIAL

De 17:30 a 18:30 h // Xerrada
Una institució comunal de la Catalunya nova: la Comuna del Camp

La Comuna del Camp és una confederació dels més de 120 comuns locals del Camp de Tarragona, una enorme xarxa de defensa dels interessos dels pobles per protegir-se del centralisme i el poder senyorial.

A càrrec de L’Hora del Cargol.

De 19 a 21 h // Pd
Ricard Skyhook

Selector musical, garriguenc d’adopció, sessions en format vinil amb discos adquirits durant els seus viatges. Ens acompanyarà al ritme de Salsa/Cumbia/Afro/Brasil.

Durant tota la tarda mercat agroalimentari, d’artesania i d’entitats de l’ESS i degustació de productes i beuratges locals.

ESPAI SARAO

De 22 a 23 h // Concert
Pascual i els Desnatats

Rumba, cançó catalana i versions.

De 23 a 00:30 h // Pd
Lupe

Melòmona i enamorada de la música jamaicana, Lupe és directora del Festival La Terrasseta de Tarragona @laterrassetafestival i porta més de 15 anys passejant les seves maletes de discs arreu de Catalunya i l’estranger. La tindrem fent rodar els seus vinils de soul, northern soul, skinhead reggae, ska, cumbia i altres herbes tropicals. Ballaruca sí, lluita també!

EXPOSICIONS

La Vall del Corb: quan les persones fan paisatge

Exposició visual i poètica que ofereix un recorregut pels diferents elements de la vida a la Vall del Corb. Aquesta exposició ha estat realitzada amb la voluntat de donar a conèixer i posar en valor la Vall del Corb, tant des del punt de vista paisatgístic o dels seus valors històrics i culturals, com de les persones i entitats que fan que es mantingui com un territori viu. L’exposició posa èmfasi en les relacions socials que es donen en els pobles petits, on els vincles comunitaris es mantenen, a diferència de molts àmbits urbans. 

Associació Vall del Corb.
La Comuna del Camp 1305-1716

Exposició sobre 400 anys en contra del poder senyorial.

Centre d’Estudis Selvatans.
Indicadors de Sobirania Alimentària de Catalunya

Exposició sobre la situació actual del sistema alimentari a Catalunya, des de la perspectiva de la Sobirania Alimentària. Aquesta exposició mostra els resultats de l’informe “Indicadors de Sobirania Alimentària de Catalunya” fruit d’un treball col·lectiu. 

Arran de Terra cooperativa i Entrepobles.

Espai de piscina obert.